Ambachtstechnieken

Oude technieken herleven zoals hout- en marmerimitaties, bladgoud vergulden, herstellen en aanbrengen van betonemaille. SKT Cuijk heeft zich in deze technieken gespecialiseerd.

Van al deze technieken zijn foto’s en materialen te bekijken. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Hout- of marmerimitatie

Hierbij wordt door onze professionele schilders op alle mogelijke ondergronden een marmer- of houtsoort geïmiteerd. Of het nu gaat om een restauratie, of nieuw aangebrachte hout- of marmerimitatie, uw materiaal krijgt direct die authentieke uitstraling.

Houtimitatie schilderen is een techniek die al eeuwen wordt toegepast. Bij houtimitatie schilderen worden luxe decoratieve houtsoorten als mahonie, eiken en teak geïmiteerd met hun natuurlijke uitstraling welke niet van echt zijn te onderscheiden. Houtimitaties worden hoofdzakelijk toegepast bij monumentale panden, kerken en landhuizen, maar ook bij openbare gebouwen, horecagelegenheden en zelfs bij particulieren wordt de techniek steeds vaker ter decoratie aangebracht.

Of het nu gaat om restauratiewerk, of het toevoegen van uitstraling aan een nieuw interieur, u kunt bij ons terecht voor marmerimitaties. Marmer imitatietechnieken zijn mogelijk op vrijwel alle ondergronden. Onze schilders zijn gespecialiseerd in deze techniek, en zorgen ervoor dat het er zo natuurgetrouw mogelijk uit komt te zien. U kunt aangeven welke soort marmer u wilt imiteren, of een kleurstelling die u graag wilt zien. Samen bespreken we uw wensen, en laten we u de mogelijkheden zien.

In ons portfolio vindt u verschillende voorbeelden van hout- en marmerimitatie.

Bladgoud vergulden

Bij het restaureren van oude gebouwen, kerken en kastelen komen we heel vaak bladgoud tegen.
Bladgoudrestauratie vraagt om een speciale techniek die wij ons meester hebben gemaakt. Iedere ondergrond vraagt om een andere aanpak en we hebben heel veel respect voor de historie van een gebouw. We maken dan ook zoveel mogelijk gebruik van eeuwenoude technieken in ons restauratiewerk om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven.

In ons portfolio vindt u verschillende voorbeelden van bladgoud vergulden.

Kalkverf techniek

Wij willen u kennis laten maken met Ressource peintures, oftewel schilderen met kalkverf. Door deze kalktechniek aan te brengen op muren of hout kunt u een nostalgische uitstraling creëren van ieder gewenst vertrek.

Kalkverf kan in verschillende manieren worden aangebracht er bestaan verschillende verftechnieken waarmee we een muur een speciaal effect kunnen geven. Zo kunnen we bijvoorbeeld een steenachtige uitstraling, een gewolkt effect, een gevlamd effect of tadelakt-look op de muur creëren.

De kalkverf geeft een zeer mooie, matte uitstraling, maar is gevoelig voor vervuiling door indringing van vocht in deze dampopen, ademende verf. Dit kan verholpen worden door het aanbrengen van een watergedragen vernis.

In ons portfolio vindt u verschillende voorbeelden van kalkverf technieken. Hieronder kunt u zien hoe het proces er uit ziet.

Video afspelen

Beton emaillen

Betonemaille is geen beton en geen emaille maar een glimmend bobbelig pleisterwerk zoals vroeger in badkamers en douches gebruikelijk was. In gangen werd het ook wel gebruikt als lambrisering. Deze vorm van pleisterwerk wordt veel gebruikt bij renovaties.

In ons portfolio vindt u verschillende voorbeelden van beton emaillen.